Odkrijte NG

Društvo National Geographic je dejavno na številnih področjih, s katerimi izpolnjuje svoje poslanstvo poglabljanja in širjenja znanja geografije. Seznanite se z nekaterimi projekti, ki navdihujejo k skrbi za naš planet.

Poslanstvo National Geographica

Video: (posnetek je v angleščini)

 MapMachine  

Spletni atlas

Spletni atlas društva National Geographic Society nudi prometne povezave, satelitske posnetke, fizične karte in tematske zemljevide.

  World Music  

Glasba sveta

Glasba sveta je zvočni zapis človeškega genija in ustvarjalnosti, ki se neprestano obnavlja in na novo izumlja, ko se stari zvoki zlijejo v nove in mladi talenti ohranjajo in poživljajo tradicije svojih prednikov.

 National Geographic Expeditions  

Odprave National Geographica

Odprave National Geographica so potovalni oddelek društva NGS. Odprave črpajo svoje poti iz širokega spektra National Geographica, ki ga sestavljajo strokovnjaki in sodelujoči v projektih NG s širnega sveta ter člani uredništev vseh izdaj revij National Geographic, NG Popotnik in NG Adventure.

 The Genographic Project  

Genografski projekt

NGS, IBM, genetik Spencer Wells in fundacija družine Waitt so se združili v petletnem projektu, s katerim želijo razkriti popotovanje človeštva skozi zgodovino - odkod smo prišli in kako smo se znašli tukaj.

 Štipendije NG  

Štipendije NG

Društvo National Geographic Society s štipendijami vsako leto podpre več znanstvenih raziskav. Za njih lahko zaprosijo znanstveniki z vsega sveta, tudi iz Slovenije.

 Centre for Sustainable Destinations  

Center za trajnostni razvoj turističnih krajev

Center si prizadeva ohraniti svetovne znamenitosti s pomočjo premišljenega načrtovanja turizma in modrega upravljanja ogroženih krajev.

 Comittee for Research and Exploration  

Odbor za raziskave in raziskovanja

Od leta 1890 je odbor podprl več kot 7500 projektov in odprav. Med njimi so bili izkopavanje Macchu Pichuja, odkritje Titanica in raziskave Jane Goodall. Odbor nadaljuje s podpiranjem raziskav v skladu z geslom društva National Geographic Society: "Za poglabljanje in širjenje znanja geografije".

 Expeditions Council  

Svet za odprave National Geographica

Svet za odprave NG podpira raziskovanja in pustolovščine po svetu. Pomoči so deležni projekti z mnogih področij - raziskave morja, arheološka odkritja, dokumentiranje izginjanja deževnega pragozda, prvenstveni vzponi in podobno. S pomočjo prepričljivih zgodb s teh odprav utrjujemo naše poslanstvo za globlje razumevanja sveta in njegovih prebivalcev.

  Conservation Trust  

Sklad za ohranjanje naravne in kulturne dediščine

Skrbimo za naravno in kulturno dediščino našega sveta in podpiramo inovativne rešitve globalnih težav.

  Education Fundation  

Izobraževalni sklad

Naloga Izobraževalnega sklada NG je spodbujati in omogočiti zemljepisno opismenjevanje vsaki novi generaciji človeštva.Stran je bila natisnjena s spletnega portala National Geographic Slovenija www.national-geographic.si.
© 2005 - 2010 National Geographic Slovenija. Vse pravice pridržane.