Štipendije društva National Geographic Society

Raziskovalne štipendije društva National Geographic Society

Društvo National Geographic Society letno podeli med 200 in 300 štipendij za znanstvene raziskave. Posamezna štipendija znaša med 15.000 in 20.000 ameriških dolarjev. Na splošno upoštevajo prijave, ki prihajajo iz naslednjih znanstvenih disciplin: antropologija, arheologija, astronomija, biologija, botanika, geografija, geologija, oceanografija, paleontologija in zoologija.

Kandidat za štipendijo mora imeti doktorski naslov ali njegov ekvivalent, delati mora za izobraževalno ustanovo ali organizacijo in imeti za seboj že vsaj tri objavljene članke v stanovskih znanstvenih publikacijah.

Prijavijo se lahko tudi neodvisni raziskovalci in tisti, ki si šele prizadevajo za doktorat. Toda konkurenca je huda in redki so primeri, ko društvo podeli štipendijo prosilcem brez doktorskega naslova.

Preden prosilci prejmejo prijavni obrazec, morajo izpolniti pred-prijavni obrazec na spletu.

Štipendije za mlade raziskovalce

Društvo National Geographic Society podeljuje študije tudi posameznikom med 18. in 25. letom starosti za raziskovanje na področjih, ki jih že dolgo pokriva NGS. Štipendije za mlade raziskovalce mnogim prejemnikom omogočijo priložnost, da pridobijo svoje prve znanstvene izkušnje na terenu.

 Stran je bila natisnjena s spletnega portala National Geographic Slovenija www.national-geographic.si.
© 2005 - 2010 National Geographic Slovenija. Vse pravice pridržane.