Vsebina 9. številke

revije NG Popotnik - marec 2009

MEHIKA – SREBRO, GLASBA
IN TEKILA

Med vožnjo proti Mexico Cityju mi je taksist predlagal tri poceni hotele, pomenljivo namignil, da pozna dve prostitutki, ponudil vožnjo do piramid, opozoril na nekaj nevarnih območij in vprašal, če želim zamenjati kaj dolarjev. Potem je ustavil in me povabil na pivo.

 


 

Mehika

Fotografija: Iztok Bončina

Amsterdam
Fotografija: Sisse Brimberg in Cotton Coulson

POGLED POZNAVALCA –
AMSTERDAM

Nizozemska prestolnica res ne spada med največje v Evropi, ima pa enega največjih starih mestnih jeder. Njeni z zelenjem obrasli kanali dajejo prijeten občutek domačnosti.

 

 

 

KOT FENIKS IZ OGNJA

Estonski izseljenec se je vrnil med baltske sonarodnjake, ki hitijo prihodnosti naproti, a hkrati častijo svojo bogato in razburkano preteklost.


Estonija
Fotografija: Sisse Brimberg in Cotton Coulson

 

Falklandski otoki
Fotografija: Frans Lanting

ČISTO MOJI FALKLANDI

Falklandski otoki v južnem Atlantiku zaradi maloštevilnih obiskovalcev in omejitev omogočajo pristno doživetje živalskega sveta in alternativo Galapagosu.

 

ZADELI STE POTOVANJE
V... TAJVAN

Tajvan se ne pojavlja ravno na naslovnicah kot raj za počitnikovanje, a prijateljici sta na skupnem potovanju ugotovili, da je ta otok morda najbolje varovana azijska turistična skrivnost.


Tajvan
Fotografija: Justin Guariglia

 

potovanja.jpg
Fotografija: Andy Anderson

25 NOVIH SANJSKIH POTOVANJ

Pojdite na pohod v Serengeti, naučite se plezanja s šerpami na Himalaji ali rešite rastlinsko vrsto na Novi Zelandiji. Čas teče. Svet čaka.
BESEDILO: CLAIRE MARTIN 

BELA CELINA POSTAJA VROČA

Danes na Antarktiko prihaja več turistov kot kdaj koli prej, medtem pa se led tali z rekordno hitrostjo. V tem kraljestvu mraza se vsak dan odpirajo nove smeri in načini potovanja – peš, z ladjo ali s kajakom.

 


antarktika.jpg
Fotografija: Peter McBride

 

sibirija.jpg
Fotografija: Aaron Huey

10.000 KILOMETROV SIBIRIJE

Dva pustolovca sta šla na avtoštop po nedavno odprti transsibirski magistralki. Najbolj sta si zapomnila majhne avtomobile, slabe ceste in visoke cene.

NazajStran je bila natisnjena s spletnega portala National Geographic Slovenija www.national-geographic.si.
© 2005 - 2010 National Geographic Slovenija. Vse pravice pridržane.