Naravna čudesa Evrope

medo.jpg

Fotografija: Staffan Widstrand

Maja 2008 so se v okviru projekta Naravna čudesa Evrope (Wild Wonders of Europe), ki ga delno financira tudi društvo National Geographic Society, vrhunski evropski fotografi, ki upodabljajo naravo, udeležili 125 fotografskih odprav, da bi naravo in pokrajine po Evropi predstavili skozi objektiv fotoaparata. Cilj projekta je navdihniti Evropejce, da bi bolj predano varovali svoje naravne zaklade. “Radi bi se dotaknili čustev 700 milijonov prebivalcev naše celine in jih vnovič povezali z naravno dediščino, ki je last nas vseh,” pravi Staffan Widstrand, direktor projekta, ki živi in dela na Švedskem. “Proslaviti želimo napredek na področju skrbi za naravno okolje in opozoriti na nekatere resne izzive, povezane z biotsko raznovrstnostjo Evrope.” V 15 mesecih je 69 fotografov dokumentiralo regije od španskega hribovja Sierra de Andújar do ruskega Kavkaza.
V Sloveniji je v okviru tega projekta avstrijski fotograf slovenskih korenin Daniel Zupanc fotografiral Triglavski narodni park, od februarja 2010 pa v projektu sodeluje tudi slovenski fotograf in urednik fotografije revije National Geographic Slovenija Arne Hodalič.

Posnetki sproti prihajajo na interaktivno spletno stran. Dogajanje lahko spremljate na spletnih straneh:Stran je bila natisnjena s spletnega portala National Geographic Slovenija www.national-geographic.si.
© 2005 - 2010 National Geographic Slovenija. Vse pravice pridržane.