National Geographic Junior

Revija za mlade raziskovalce in pustolovce

Revija National Geographic Junior v slovenskem jeziku že od leta 2003 razveseljuje mlade raziskovalce in pustolovce. Očitno jih je pri nas kar veliko, saj revijo prebira že kar 87.000 bralcev.

National Geographic Junior je vsebinsko raznolika revija, ki predstavlja številne poljudne naravoslovne in družboslovne vsebine. Namenjena je mladim bralcem med 7. in 14. letom starosti. NG Junior je slovenska različica ameriške revije National Geographic KIDS, nekaj vsebin pa je prevzetih tudi iz National Geographic Explorerja, revije, namenjene šolski rabi. Trenutno v svetu izhaja 18 nacionalnih izdaj, pri čemer je bila slovenska kar druga po vrsti.

   0607_NGJ_cover_CRO.jpg     

Poslanstvo revije

National Geographic Junior na zabaven in igriv način izobražuje in navdušuje otroke za odkrivanje sveta. Mladi bralci poročajo, da se ob njenem prebiranju tako imenitno zabavajo, da sploh ne opazijo, koliko se ob tem tudi naučijo.

Ena od prepoznavnih značilnosti revije je, da aktivno vključuje bralca in ga tudi spodbuja k samostojnemu nadaljnjemu raziskovanju.

Slovenska izvirnost

Kljub svojim prestižnim koreninam, ki jih revija dolguje National Geographicu, je skoraj polovica vsebin izvirno slovenskih. Menimo namreč, da je to za otroško revijo še posebej pomembno. Da bi se približali kakovosti National Geographica, sodelujemo z vrhunskimi slovenskimi ustvarjalci, fotografi, pisci in ilustratorji. Poleg številnih ameriških rubrik so jedro revije tudi izključno slovenske rubrike, kot so Okoli sveta, Iz prve tace, Eksperimentalnica in druge.

Dodatno veselje

Poleg revije naročnikom vsak mesec pripravimo privlačne, raziskovalcem in pustolovcem primerne dodatke. Ob vstopu Slovenije v Evropsko unijo so tako na primer prejeli zemljevid Evrope National Geographica, ob vsakem novem letu pa podarimo Juniorjev koledar. Bralce redno razveseljujemo s posterji živali in in nalepkami. Velike uspešnice so tudi računalniške zgoščenke (Juniorjeva živalolandija, Juniorjeva gibakcija, itd.) in računalniška ekoigrica Juniorjev ekopotep. Ob posebni 3D-izdaji pa so vsi kupci brezplačno dobili 3D-očala.

Več kot revija

Uredništvo pod okriljem revije organizira več projektov in dogodkov:

  • Juniorjev fotografski natečaj za najfotografijo; razstavo in humanitarno dražbo nagrajenih del
  • Juniorjev likovni natečaj

 Stran je bila natisnjena s spletnega portala National Geographic Slovenija www.national-geographic.si.
© 2005 - 2010 National Geographic Slovenija. Vse pravice pridržane.