Fotografski natečaj "Očistimo Slovenijo 2012"

foto_natecaj.jpg

Fotografija: Tina Umer

Fotografski natečaj je zaključen. Zmagovalne fotografije bodo objavljene v majski številki revije NG Slovenija.

Sodelujte na fotografskem natečaju revije National Geographic Slovenija in društva Ekologi brez meja s svojimi najboljšimi fotografijami, posnetimi na dan akcije “Očistimo Slovenijo 2012”!

KDO LAHKO SODELUJE?
Sodelujejo lahko starejši od 16 let, razen tistih, ki so zaposleni pri Založbi Rokus Klett, d. o. o., so člani uredništva in sodelavci revije National Geographic Slovenija, člani društva Ekologi brez meja ali tako ali drugače sodelujejo pri organizaciji tega natečaja. Izvzeti so tudi vsi njihovi družinski člani.

ZMAGOVALNE FOTOGRAFIJE
Strokovna komisija, ki jo bo imenovalo uredništvo revije National Geographic Slovenija in društvo Ekologi brez meja, bo izbrala tri zmagovalne fotografije, ki bodo objavljene v majski številki revije National Geographic Slovenija. Pri ocenjevanju prijavljenih fotografij bosta odločali kreativnost in tehnična dovršenost.

Izbrane fotografije, ki se bodo uvrstile v širši izbor, bodo objavljene na spletnih straneh www.ngm.si in www.ebm.si.

NA NATEČAJ LAHKO PRIJAVITE:

  • barvne ali črno-bele fotografije,
  • posnete na dan akcije ”Očistimo Slovenijo 2012” (24. 3. 2012),
  • posnete z digitalnim ali analognim fotoaparatom,
  • poslane s spletno prijavnico v formatu jpg (v velikosti 1500 pikslov po daljši stranici).

Skupaj lahko en avtor prijavi največ tri fotografije.

Fotografije, katerih deli so bili odstranjeni ali dodani, ne morejo sodelovati na natečaju. Manjše potemnitve, posvetlitve, korekcija barv, sprememba barvne fotografije v črno-belo ali izrez (crop) so sprejemljivi.

Avtorji zmagovalnih fotografij morajo dati na voljo izvirne datoteke (če je le mogoče v RAW-formatu) ali analogne posnetke na filmu, da bodo fotografije lahko objavljene v primerni kakovosti.

ROK ZA PRIJAVO
Fotografski natečaj poteka od 25. 3. do 30. 3. 2012.

PRENOS PRAVIC
Avtorji vseh izbranih fotografij dovoljujejo prenos pravic, kot jih določa ZASP (22.–36. člen), na organizatorja natečaja, Založbo Rokus Klett, d. o. o. (National Geographic Slovenija), izključno za objavo v publikacijah, v promocijske namene in za predstavitev na fotografski razstavi.

Avtor fotografije jamči, da je delo njegova avtorska stvaritev, da na njem ne obstajajo pravice tretjih oseb in da z njimi niso kršene katerekoli druge pravice. V primeru zahtevkov tretjih oseb se avtor zavezuje, da bo varoval interese Založbe Rokus Klett in National Geographica ter povrnil nastalo škodo in stroške.Stran je bila natisnjena s spletnega portala National Geographic Slovenija www.national-geographic.si.
© 2005 - 2010 National Geographic Slovenija. Vse pravice pridržane.