National Geographic Slovenija nagrajen!

slo2_v.jpg

Reviji National Geographic Slovenija in National Geographic Junior sta na mednarodni konferenci društva National Geographic Society (8.-10.9.2014), ki poteka vsaki dve leti v Washingtonu, pravkar prejeli tri ugledne nagrade. V veliki konkurenci vseh (40) lokalnih izdaj revije National Geographic je bila za najboljšo naravoslovno reportažo razglašena zgodba »Podvodni svet« vrhunskega slovenskega podvodnega fotografa Boruta Furlana, ki je bila julija 2013 objavljena v reviji National Geographic Slovenija.


slo2_443.jpg

Med 15 lokalnimi izdajami revije National Geographic Junior, ki je namenjena mladim bralcem, sta bila nagrajena kar dva slovenska prispevka. Nagrado za najboljšo lokalno reportažo so prejeli »Naši mestni sostanovalci«, za katere je besedilo prispeval Marjan Žiberna, izvrstne fotografije živali pa so delo Mateja Vraniča. Nagrado za najboljše oblikovanje pa je slovensko uredništvo dobilo za reportažo »Mesojede rastline«, ki sta jo napisala Carl Zimmer in Alenka Marinček, oblikovala pa jo je Elizabeta Jazbec.

Nagrajene reportaže lahko preberete na spodnjih povezavah.

Podvodni svet, NG Slovenija

Mesojede rastline, NG Junior

Naši mestni sostanovalci, NG Junior

 Marusa nagrada.jpgMaruša Kmet, direktorica Založbe Rokus Klett, je ponosna na tri odličja za slovenski izdaji revij National Geographic Slovenija in National Geographic Junior.

 Stran je bila natisnjena s spletnega portala National Geographic Slovenija www.national-geographic.si.
© 2005 - 2010 National Geographic Slovenija. Vse pravice pridržane.