Potem ko so si še zadnje stranke otrle z brade drobtine, ki so jim ostale od mesne pite; potem ko so po grlu zdrsnili še zadnji koščki jegulje v aspiku; potem ko so gostje zlili vase še zadnjo skodelico kave, je Fred Cooke, lastnik F. Cookove prodajalnice pit s pirejem na 41. Kingsland High Streetu v Londonu, E8 2JS, obrnil doma narejen kartonček na vhodnih vratih lokala, ki ga je bil ustanovil njegov ded, ko je prestol zasedel Jurij V., in napis ODPRTO zamenjal z napisom ZAPRTO.

“Jasno, da smo jokali,” je rekel o tistem dnevu, 11. februarju 1997. Čokat možak, ki se mu lasje na temenu redčijo, zadaj pa vzvalovijo v bohoten grebenast bel koder, se je koprneče zastrmel v vitrino Hackneyjskega muzeja. Razstavljeni so bili mreža, ki jo je uporabljal za zajemanje jegulj iz akvarija, lonci za kuhanje krompirja za pire, jekleni modelčki za pito in papirnate vrečke, na katerih je pisalo F. Cooke, da si jedi v njih odnesel s seboj. Kuhinjski pripomočki družinskega podjetja treh rodov so postali muzejski eksponati.

“Bili smo Buckinghamska palača med prodajalnicami pit in pireja,” je dejal. Diamantna zakovica v desnem ušesu in zlata zapestnica, debela kot lisice, sta pričali o uspešnosti. Prodajalnica pit in pireja na Kingsland High Streetu, ena od šestih v lasti Cookovih, je bila poveljniška ladja te flotilje, a so jo potopili kot odgovor na spreminjajočo se družbeno podobo vzhodnega dela mesta.