PRVI ČLANI CERKVE prihajajo v cerkveno zgradbo Leroya S. Johnsona v Colorado Cityju v Arizoni ob približno šestih popoldne. V pol ure se vrsta razteza že skozi vhodna vrata navzdol ob strani poslopja in ven na parkirišče. Ob sedmih se vije že stotine metrov in šteje že več tisoč ljudi – može in fante v oblekah, ženske in dekleta v prerijskih nošah pastelnih barv.

Žalujoči so se prišli poslovit od 68-letne Fonete Jessop, ki je pred nekaj dnevi umrla za srčnim napadom. V prostorni dvorani stojijo Fonetini sinovi v vrsti pri dnu odprte krste, mož Merril pa neposredno ob njej. Na drugem koncu stojijo številne Merrilove druge žene, vse v enakih belih oblekah. Foneta je bila prva žena.

Colorado City je mesto, ki ima za Fonetine sovernike poseben pomen. Skupaj s sestrsko skupnostjo v Hildalu v Utahu je to rojstni kraj Fundamentalistične cerkve Jezusa Kristusa svetih iz poslednjih dni (FLDS), poligamne ločine mormonske cerkve ali LDS. V 20. in 30. letih prejšnjega stoletja se je tu na meji med Utahom in Arizono ustalilo prgišče poligamnih družin, potem ko je postalo vodstvo mormonske cerkve vedno bolj odločeno, da opusti svojo poligamno preteklost in postane sprejemljivo za ameriško družbo. Leta 1935 je cerkev prebivalcem te naselbine postavila ultimat: odrečejo naj se večkratnim zakonskim zvezam ali pa bodo izobčeni. Praktično vsi so odklonili in bili izločeni iz LDS.