Julij 2022,

In nagrado prejme …

“Seveda mi največ pomeni nagrada, ki sem jo leta 2016 dobil za portret rudarja v Burkini Faso. World press photo je v dokumentarni fotografiji to, kar je ‘oskar’ v svetu filma,” pravi 50-letni Ljubljančan, ki od fotografije tudi ves čas živi. “Za zdaj mi gre dobro,” pove z nasmeškom.

S teoretskim utemeljevanjem svojih fotografij se ne ukvarja, to prepušča drugim. Krivic, ki nima formalne fotografske izobrazbe, pravi, da je vedno rad potoval in fotografiral: “Ti dve strasti ves čas združujem med seboj.”

Fotografije, ki jih je napravil med številnimi potovanji po vseh koncih sveta, so bile razstavljene v galerijah, muzejih in razstavah na prostem v Sloveniji in drugod. Njegove fotoreportaže objavljajo časopisi in revije, kot so Stern, Geo, Guardian, Spiegel, Le Figaro, Le Monde, Newsweek, Wall Street Journal, Forbes in številni drugi.

Sicer pa pravi, da so teme, ki jim danes posveča pozornost, drugačne kot nekoč, bolj socialno angažirane. “Človek pač odraste, nekatere stvari te začnejo živcirati in prav je, da pokažeš nanje.” Tako je v sodelovanju z novinarjem Boštjanom Videmškom nastala knjiga Plan B, ki se posveča podnebni problematiki. Z Boštjanom in njegovo ženo so nedavno izdali tudi knjigo Zadnji dve, ki pripoveduje o zadnjih dveh živih nosoroginjah podvrste severni beli nosorog.