Avgust 2021

Pozdrav iz Slovenije

Ivančič je, kot rečeno, človek številnih zanimanj in izkušenj. Po končani srednji zdravstveni šoli v Kopru je v Ljubljani študiral gradbeništvo, ki pa ga ob vsem, kar je počel, ni nikoli končal. Poleg fotografije se je veliko ukvarjal z glasbo, ki ga spremlja že vse življenje. “Imam končano nižjo glasbeno šolo, pri koprskem pihalnem orkestru sem dolgo igral trobento,” pove. “V času osnovne in srednje šole sem prepotoval lep del Evrope, saj smo se udeleževali različnih festivalov, nato sem deset let igral v skupini Puding Fields. Igrali smo pankrokska in izdali tri kompaktne plošče.” Z glasbo je povezano tudi njegovo dolgoletno, še vedno trajajoče sodelovanje s primorsko radijsko postajo Capris.


“Deset let sem vodil oddajo o italijanski glasbi, deset let zapored sem kot novinar tudi poročal s festivala v San Remu, ki je nam, Primorcem, precej bližje kot Evrovizija, ki je nastala na njegovih temeljih. Izkušnja vpogleda v kolesje takega festivala je bila izjemno zanimiva.” Z radiem še vedno veliko sodeluje: “Skrbim za njihova družabna omrežja, ukvarjam se z videom in avdio produkcijo pa seveda s fotografijo.”Ivančič je za svoje delo prejel številna domača in mednarodna priznanja.

Zimski posnetek Blejskega jezera in fotografijo v meglo zavitega viadukta pri Črnem Kalu je uredništvo National Geographica v Washingtonu izmed velike množice fotografij, ki vsak dan prispejo z vsega sveta, izbralo za spletno objavo v rubriki “Fotografija dneva” (Photo of the day). Prva je bila objavljena 20. maja 2018, druga malo manj kot leto pozneje. “Še bolj pomembno se mi zdi, da se je fotografija Blejskega jezera poleti 2018 znašla med 50 najboljšimi krajinskimi fotografijami po izboru National Geographica, in to celo kot naslovna fotografija za spletni prispevek.”To je prva Ivančičeva objava v reviji National Geographic Slovenija.