Vabilo na brezplačni webinar National Geographica Slovenija | Dr. Miha Krofel – Ris v Sloveniji: vpogled v življenje skrivnostne mačke in preprečevanje njenega izumrtja

Spoštovani ljubitelji dobrih zgodb, se že veselite našega naslednjega spletnega predavanja?

Marčno predavanje smo posvetili eni izmed najbolj skrivnostnih in izjemnih zveri, kar jih poznamo v našem prostoru – risu! Zgodbo o teh čudovitih in ponosnih mačkah bo z vami delil dr. Miha Krofel z Biotehniške fakultete v Ljubljani. Prisluhnite mu v torek, 30. marca, ob 20. uri. Prijave smo že odprli!

Evrazijski ris je največja evropska mačka in pomemben del narave dinarskih gozdov. Vendar se slovenska populacija hitro zmanjšuje in danes ris velja za najbolj ogroženega slovenskega avtohtonega sesalca. Genetske analize kažejo, da je populacija brez hitrega ukrepanja obsojena na izumrtje. Na predavanju boste spoznali najzanimivejše ugotovitve večletnega raziskovanja risov v slovenskih gozdovih, izvedeli, kaj so razlogi za njihovo današnjo ogroženost, seznanili pa se boste lahko tudi z zadnjimi aktivnostmi mednarodnega projekta LIFE Lynx, s katerim slovenski strokovnjaki poskušajo preprečiti izumrtje tega skrivnostnega plenilca.

60-minutno BREZPLAČNO spletno predavanje revije National Geographic Slovenija Ris v Sloveniji: vpogled v življenje skrivnostne mačke in preprečevanje njenega izumrtja bo v torek, 30. marca, od 20. do 21. ure vodil dr. Miha Krofel.

NA PRIJAVO

(povezavo do predavanja vam bomo poslali na dan dogodka)

Foto: dr. Miha Krofel

Doc. dr. Miha Krofel

Doc. dr. Miha Krofel je zaposlen kot raziskovalec na Oddelku za gozdarstvo Biotehniške fakultete in kot gostujoči raziskovalec na nemškem inštitutu Leibniz Institute for Zoo and Wildlife Research. Največ svojih raziskav posveča ekologiji zveri, predvsem mačkam – od evrazijskega risa in divje mačke v Sloveniji do geparda in leoparda v Afriki ter snežnega leoparda v Aziji. Je tudi sodelavec pri projektu LIFE Lynx, kjer koordinira spremljanje populacije risov.

NA PRIJAVO

(povezavo do predavanja vam bomo poslali na dan dogodka)