Vabilo na brezplačni webinar | Dr. Timotej Turk Dermastia

Spoštovani ljubitelji dobrih zgodb,

leto izjemnih spletnih predavanj revije National Geographic Slovenija zaključujemo času primerno – s pripovedjo o Antarktiki! Plovbo na jug sveta bo krmaril dr. Timotej Turk Dermastia z Nacionalnega inštituta za biologijo. Pridružite se nam v četrtek, 23. decembra, ob 20. uri.

V predavanju bomo spoznali pomen in vlogo antarktičnih ekosistemov – pa tudi morskih ekosistemov nasploh – za življenje v morju, podnebje in naš obstoj. Predavanje bo preplet znanstvene razlage s predstavitvijo edinstvene izkušnje obiska tega magičnega kontinenta na skrajnem jugu Zemlje. Potovali bomo od mikroskopskih organizmov, ki so temelj morskih prehranjevalnih verig, do največjih prebivalcev morij, kitov, in pri tem prevpraševali vlogo človeka pri ohranjanju in pri uničevanju tega okolja. Čeprav je oddaljena, je Antarktika namreč krhka in človekov vpliv se močno čuti, predvsem prek višanja globalne temperature atmosfere in morja.

Popestrite si praznični december z enkratno zimsko pripovedjo!
Udeležba je brezplačna, a je število mest omejeno, zato pohitite s prijavo.

Foto: Dr. Timotej Turk Dermastia

60-minutno BREZPLAČNO spletno predavanje revije National Geographic Slovenija Potovanje na ledeni jug – kaj v svojih vodah skriva Antarktika? bo v četrtek, 23. decembra, od 20. do 21. ure vodil dr. Timotej Turk Dermastia.

Dr. Timotej Turk Dermastia je raziskovalec na Morski biološki postaji Piran Nacionalnega inštituta za biologijo. Ukvarja se s skupino mikroskopskih morskih organizmov, ki jih z eno besedo imenujemo fitoplankton. Iz preučevanja teh organizmov je letos tudi doktoriral, in sicer pri mentorici izr. prof. Patriciji Mozetič. Pred doktoratom je svoje znanje in izkušnje kalil na magistrskem študiju na Univerzi St. Andrews na Škotskem, kjer je dodobra spoznal znanosti o morju in se tudi udeležil ekspedicije na Antarktiko. Svoje izkušnje s te ekspedicije in iz preučevanja izjemno pomembnega fitoplanktona bo v tem ekskluzivnem predavanju delil tudi z vami.

Pridružite se družini National Geographica!

Stopite z nami v svet revije NATIONAL GEOGRAPHIC SLOVENIJA* – revije za vse, ki se želite učiti, širiti svoja obzorja, odkrivati čudežni svet rastlin in živali, spoznavati daljne in neznane kraje, ljudi in običaje, pa tudi Slovenijo. Kar v reviji najbolj navdušuje, pa so gotovo vrhunske fotografije, ki pripovedujejo zgodbe, kot jih je videl objektiv priznanih fotografov z vsega sveta. Obiščite www.ngm.si in našo uradno stran na Facebooku.

* Revija v slovenskem jeziku izhaja od maja 2006. Izdajateljica revije je Založba Rokus Klett.

Lep pozdrav!

Ekipa revije National Geographic Slovenija

Ob koncu spletne predstavitve boste imeli, če bo čas dopuščal, priložnost postavljati dodatna vprašanja v okencu za komentarje. Vprašanja in imena njihovih avtorjev bodo vidna na posnetku predavanja. Prijava na webinar je možna tudi s psevdonimom.