Vabilo National Geographica Slovenija | Dr. Gregor Torkar: (Ne)vidni vzorci narave: opazovanje narave kot veščina

Spoštovani ljubitelji dobrih zgodb!

»Res je, da v tistem najzgodnejšem otroštvu dobimo tista nevidna očala, skozi katera celo življenje gledamo svet in ta očala nam barvajo naš pogled …«

Ta čudovita misel slovenskega pisatelja Ferija Lainščka je dr. Gregorja Torkarja spodbudila k pripravi predavanja o razvoju veščin opazovanja pri otroku.

Veščina opazovanja namreč pomeni več kot le gledati in videti stvari. Opazovanje je pomembna izhodiščna veščina, ki tako otrokom kot odraslim v opazovanem pomaga najti in organizirati vzorce. Ravno zato je pomembno, da izkoristimo očaranost majhnih otrok nad svetom okoli njih za razvijanje njihovega pogleda in spoznavnih postopkov.

NA PRIJAVO

Vabimo vas, da se nam v četrtek, 4. novembra, ob 20. uri pridružite na brezplačnem webinarju, ki ga organizira revija National Geographic Slovenija!

Foto: Dr. Gregor Torkar

Dr. Gregor Torkar

Dr. Gregor Torkar je zaposlen na Pedagoški fakulteti Univerze v Ljubljani. Raziskovalno, strokovno in pedagoško se ukvarja z biološkim in okoljskim izobraževanjem. Aktiven je v različnih naravoslovnih in naravovarstvenih društvih doma in v tujini. Med drugim vodi programski svet Centra šolskih in obšolskih dejavnosti Slovenije in je odgovorni urednik revije Naravoslovna solnica. Leta 2019 je prejel nagrado za izjemne dosežke na področju raziskovanja vzgoje in izobraževanja.

NA PRIJAVO

Ne zamudite! Udeležba je brezplačna, a je število mest omejeno.

60-minutno BREZPLAČNO spletno predavanje revije National Geographic Slovenija (Ne)vidni vzorci narave: opazovanje narave kot veščina bo v četrtek, 4. novembra, od 20. do 21. ure vodil dr. Gregor Torkar.