Mladi Masaji, ki puščajo za seboj vaško življenje in stopajo na poklicno pot v turizmu, se usposabljajo za prihodnost, hkrati pa ohranjajo tradicionalne običaje.

Leriro Tung’ung’wa, voditelj skupnosti prebivalcev Irkeepusija, ki večji del dneva preživi pri telefonu, rešuje vprašanja, povezana z izobra ževanjem, zdravstveno oskrbo, pašnimi pravicami in preskrbo z vodo za več kot 7000 ljudi, ki živijo na vzhodnem robu kraterja Ngorongoro.
Ol Doinyo Lengai, kar v jeziku Masajev pomeni Božja gora, je delujoči ognjenik v Tanzaniji. Velja za domovanje boginje Enkai, ki z izbruhi in sušo kaže jezo. K njej romajo pastirji in prosijo za dež, govedo in zdrave otroke.
Jeremiah Cheruiyot Maritim je v najstniških letih sam pobijal živali za hrano zase in za prodajo. Danes je čuvaj v narodnem parku Serengeti, patruljira vzdolž meje med Kenijo in Tanzanijo ter preži na krivolovce, ki pobijajo gnuje in druge živali. Krivolovci v glavnem nastavljajo pasti, včasih pa živali zvabijo v posebej za to izkopane jame in jih pokončajo s kopji.