Prikloni se.

Njegov priklon je globok in dostojanstven, tudi ko se ogrinjalo iz žametno črnih peres dvigne in razkrije bledo perje na njegovih bokih. Nitasta, prožna peresa, ki izraščajo iz njegove glave, udarjajo po tleh, ena, dve, ena, dve. Igralčev oder je košček zemlje, očiščene gozdnega drobirja; s kljunom raztrese po njem koreninice kot cvetne liste pred nevestine noge.

Njegovo občinstvo: vrsta sumničavih samic, ki se nemirno prestopajo na veji nad njim. Njihova pozornost popušča, zato začne uprizarjati plesno predstavo, na suhljatih nogah stopica po konicah prstov kot baletka. Za hip postane, da bi dosegel dramatičen učinek, nato se prepusti ritmom pragozdnega boogieja. Upogiba vrat in kima z glavo, nitasta peresa na njegovi glavi nihajo v ritmu. S prhutajočimi ali zloženimi perutmi poskakuje in se stresa, da čopki na njegovi bradi kar podrhtevajo.

Njegova predstava naleti na zaželeni odziv. Najbližja samica vabljivo zadrgeta, plesalec prhne skozi nos in jo naskoči. Pernati direndaj opazovalcu zakrije pogled in ni povsem jasno, ali je bila ljubezenska igra uspešna. A nič ne de: kmalu se bo začela naslednja predstava.