Svoje fotografe smo poslali dokumentirat
svet in čas, v katerem živimo.

V tej tematski številki
vam predstavljamo njihove najboljše fotografije
in najzanimivejše zgodbe.

DREVESNA TERAPIJA
Pustolovski tabor, Danska
Obiskovalci danskega pustolovskega tabora, odetega v jesenske barve, se vzpenjajo po spiralnem 45 metrov visokem razglednem stolpu, da bi na gozd jugozahodno od Københavna – in morda tudi na življenje sámo – pogledali z drugačnega zornega kota. “Gozdne kopeli”, ki so eden najpomembnejših, a najmanj ugotovljivih blagodejnih učinkov gozdov, dokazano zmanjšujejo stres ter izboljšujejo duševno in telesno počutje.
FOTOGRAFIJA: ORSOLYA HAARBERG

POŽIVITEV MESTNEGA NEBA
Caracas, Venezuela
Rumenoprsi are na strehi v Caracasu čakajo, da jih bodo ljudje nahranili. Te papige sicer živijo v tropskih gozdovih in savanah Južne Amerike, v venezuelski prestolnici pa so se v zadnjih nekaj desetletjih močno namnožile zaradi trgovine s hišnimi ljubljenčki.
FOTOGRAFIJA: ALEJANDRO CEGARRA

ISKANJE PO MORJU
Zaliv Disko, Grenlandija
Ko je raziskovalna ladja National Geographica Polar Sun zaplula v peti teden potovanja (to je trajalo 112 dni), je fotograf Renan Ozturk raziskoval zaliv ob obali Grenlandije. Medtem ko se je ladja igrala skrivalnice s svetlomodrimi ledenimi gorami, je Ozturk pripravljal brezpilotni letalnik, opremljen s fotoaparatom, in zadrževal dih. “Spuščanje brezpilotnega letalnika z ladje, ki se premika, je vselej nevarno in vznemirljivo,” pripoveduje. “Kaj takega, kot je ta odprava, doživiš samo enkrat v življenju.”
FOTOGRAFIJA: RENAN OZTURK