Vabilo na brezplačni webinar National Geographica Slovenija | Dr. Robert Brus: Kakšni bodo gozdovi naših vnukov?

Dr. Robert Brus: Kakšni bodo gozdovi naših vnukov?

Spoštovani ljubitelji dobrih zgodb, ponovno smo z vami!

Naše prvo jesensko predavanje bo pripoved o gozdovih! Z nami bo tokrat dr. Robert Brus z Biotehniške fakultete v Ljubljani. Prisluhnite mu v četrtek, 30. septembra, ob 20. uri. Prijave smo že odprli!

Slovenski gozdovi so med najbolj pestrimi in najbolje ohranjenimi v Evropi. Njihova ekološka vloga je neprecenljiva, velik je tudi njihov socialni in gospodarski pomen. K njihovemu dobremu stanju je veliko pripomoglo sonaravno gospodarjenje, ki v svetu uživa velik ugled. Žal naše gozdove tako kot gozdove drugod po svetu ogrožajo podnebne spremembe, zaradi katerih je njihova prihodnost negotova. Kaj lahko storimo za njihovo dolgoročno ohranitev? Med najpomembnejšimi strateškimi odločitvami je izbira ustreznih drevesnih vrst, s katerimi danes obnavljamo gozdove in ki bodo čez stoletje sestavljale njihovo ogrodje. V predavanju bomo predstavili glavne značilnosti in potenciale drevesnih vrst, ki jih imamo na razpolago, dejavnike, ki jih najbolj ogrožajo, in pasti, v katere se pri izbiri lahko ujamemo. Žal je možnosti za izbiro manj, kot si mislimo.

NA PRIJAVO

Ne zamudite! Udeležba je brezplačna, a je število mest omejeno.

60-minutno BREZPLAČNO spletno predavanje revije National Geographic Slovenija Kakšni bodo gozdovi naših vnukov? bo v četrtek, 30. septembra, od 20. do 21. ure vodil dr. Robert Brus.

dr. Robert Brus

Robert Brus je redni profesor za gojenje gozdov na Biotehniški fakulteti v Ljubljani, kjer predava predmete s področja dendrologije, gozdne genetike in žlahtnjenja gozdnega drevja. Je nekdanji in sedanji prodekan Biotehniške fakultete za področje gozdarstva, mentor številnih diplomskih nalog in večkratni prejemnik naziva najboljši učitelj. Raziskuje genetsko in morfološko variabilnost drevesnih vrst ter možnosti ohranjanja njihove genetske variabilnosti, zanima ga uporaba dreves v urbanem okolju, arhitekturi in umetnosti. Poleg številnih znanstvenih in strokovnih člankov je avtor vrste knjig o drevesnih vrstah, objavlja tudi v poljudnoznanstvenih revijah. Rad potuje in spoznava gozdove, botanične vrtove in drevesa vsega sveta; vse to že več kot tri desetletja tudi sistematično fotografira in tako vse knjige opremlja s svojimi fotografijami. Je član uredniškega odbora revije National Geographic Slovenija.

NA PRIJAVO