Junij 2024

Junij 2024

Nedavna dognanja o stresu

Raziskovalci so ugotovili, da čezmerni stres brez dvoma slabi imunski sistem in ogroža zdravje ljudi v vseh starostnih obdobjih. Kaj natanko se dogaja, ko smo v stresu?

Mam Ali stoji na vrhu gore Peris v severnem Iraku. V teh gorah že dolgo prebivajo Kurdi, ki se še vedno borijo za svojo državo. Kurdski arhiv si prizadeva ohranjati pripovedi, kot je njegova.

Junij 2024

Ohranjanje zgodovine

Za ljudi, razseljene zaradi vojn in spopadov, je ohranjanje dragocenih knjig življenjsko pomembno. Za številne je to način ohranjanja identitete.

Kalejdoskop koral

Junij 2024

Kalejdoskop koral

Fotografinja spreminja posnetkekoralnih grebenov v zapletene vzorcein nam s tem omogoča nov pogled na teživljenjsko pomembne ekosisteme.

Koralni grebeni prekipevajo od življenja, in čeprav zavzemajo manj kot odstotek…

Solkanski železniški most

Junij 2024,

Ali je kaj trden most?

Kapucinski most v Škofji Loki je najstarejši še stoječi most v Sloveniji; zgradili naj bi ga bili okoli leta 1380. Zgodba o tem in drugih znamenitih mostovih pri nas in njihovih graditeljih.

Junij 2024

Mainski zaliv

Voda v morskem raju, znanem po obilju življenja, se segreva hitreje kot večina oceanske vode drugje. Fotograf dokumentira skrb zbujajoče posledice teh sprememb.

Psihiatrinja dr. Vesna Švab, ki je zaposlena v Zdravstvenem domu Logatec

Junij 2024,

Mnenja: dr. Vesna Švab

Pogovor s specialistko psihiatrije dr. Vesno Švab o tem, kako se v Sloveniji spoprijemamo s čezmernim stresom in kako si lahko pri tem najbolje pomagamo.